PinkRose

Buchetele de flori pe care le primim sunt un gest frumos care ne insenineaza sufletul si casa, ne cresc dispozitia si ne aduc instant zambetul pe buze. De aceea, cea mai frecventa intrebare dupa ce achizitionam o bijuterie florala este „cum pastram florile proaspete mai mult timp?”.

Sfaturi pentru ingrijirea florilor taiate, astfel incat sa reziste mai mult timp in vaza

Pentru a te bucura de frumusetea florilor zile in sir, dorim sa impartasim cu tine cateva secrete despre ingrijirea florilor in vaza. Asadar, dupa ce ai primit buchetul de flori este imperios necesar sa parcurgi urmatorii pasi:

  1. Pregatirea vasului. Este esential ca vasul in care vor fi asezate florile sa fie curat si lipsit de bacterii. De aceea, recomandam spalarea vasului cu apa calda si detergent pentru a inlatura astfel praful si bacteriile formate.
  2. Indepartarea ambalajului. Florilor le place „sa respire” si sa fie libere in vas, de aceea iti recomandam sa le oferi lejeritate prin indepartarea ambalajului si taierea legaturilor.
  3. Inainte de a ajunge in vaza, cozile florilor trebuie taiate 1-2 cm. Odata ce parasesc apa, florile formeaza o pelicula protectoare care incetineste deshidratarea. De aceea este esential ca inainte de a fi puse in apa, coditele florilor sa fie taiate, rand pe rand cu un cutter sau un cutit ascutit (nu utilizati foarfeca pentru a nu le strivi). Este important ca taierea sa se faca oblic, la un unghi de 45 grade pentru a permite. Preferabil este ca imediat dupa taierea coditelor, florile sa fie asezate in apa cat mai repede pentru a evita contactul cu aerul. Daca este posibil, taierea coditelor ar fi preferabil sa se realizeze chiar sub jetul de apa.
  4. Pastreaza florile la o temperatura potrivita. Iti recomandam sa asezi florile intr-un mediu cat mai racoros, la o temperatura intre 18 si 22 grade celsius, departe de sursele de caldura de lumina directa a soarelui, caci acestea vor accelera procesul de ofilire.
  5. Frunzele nu trebuie sa atinga apa, intrucat acestea favorizeaza dezvoltarea bacteriilor care le grabesc ofilirea florilor. Asadar, asigurati-va ca frunzele sunt indepartate de la baza tijelor.
  6. Schimbati apa din vaza zilnic. In apa proaspata, lipsita de bacterii, florile se rehidrateaza si isi recapata in scurt timp tonusul si prospetimea. Totodata, odata cu schimbarea apei, iti recomandam taierea coditelor asa cum am explicat la punctul 3. Nu uita sa speli si vasul. NOTA: Daca ai folosit pliculetul de conservant primit in florarie, poti amana acest pas 1-2 zile.

Pentru ca ne dorim sa te bucuri de prospetimea lor cat mai multe zile, buchetele Pink Rose vin insotite de o brosura cu sfaturi de ingrijire a florilor, respectiv un pliculet de conservant (hrana pentru flori) care trebuie diluat in 500 ml de apa, conform instructiunilor de pe verso.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

× Scrie un mesaj pe WhatsApp.